Car to Go Sweden AB

VD: Anders Hedin
Operativt ansvarig: Jakob Werner

Sedan 2014 ingår autotech-bolaget Car To Go Sweden AB i Anders Hedin Invest-koncernen. Car to Go Sweden AB arbetar med att utveckla digitala tjäns­ter och produkter inom fordonsbranschen.

Bolagets produkter utvecklas och drivs under fyra varumärken:Unifleet
förmedlar finansiell och operationell leasing till företag via egen försäljning, fordonsåterförsäljare eller via webbportalen Unifleet.se. Förutom själva bilinköpen hjälper Unifleet även företag med så kallade Fleet-management tjänster. Företagen effektiviserar både tid och pengar genom att låta Unifleet hantera bland annat fordonskostnader, skatter, förmånsvärden, försäkring och serviceärenden. 2017 utvecklades ett administrationssystem för att hantera bilflottor, en webbportal för vagnparksägare och en app för förare under varumärket Unifleet. Det nya IT-systemet kommer nyttjas för samtliga varumärken inom Car To Go Sweden AB, vilket bidrar till både interna förbättringar men även att stärka det befintliga kunderbjudandet. Under 2018 lanseras webbportalen där företag och tjänstebilsförare kan beställa leasingbilar via Unifleet.se.Carbuy är en webbportal där kunden enkelt gör sitt bilköp direkt på webben. Varumärket lanserades under år 2016 och är en del av Car To Go Sweden AB. På Carbuy.se beställer kunden enkelt sin bil online. Erbjudandet på Carbuy innehåller finansiering, serviceavtal, försäkring, vägassistans, vinterhjul och skifte. Kunden väljer själv bilmärke, modell, färg och extra tillval. Därefter görs en kreditprövning via finansieringspartnern. Vid godkänd kreditbedömning kontaktas kunden av utvalda fordonsåterförsäljare för bokning av leverans. Kunden betalar 20% av bilens pris i kontantinsats och därefter resterande belopp månadsvis under tre års tid. Det ger ett smart, bekvämt och tryggt bilägande.Carplus
en webbportal där kunden kan beställa en ny eller nästan ny privatleasingbil. Kunden leasar bilen under 18 eller 36 månader utan kontantinsats, uppläggningsavgift eller depositionsavgift. I kundens månadsavgift ingår förutom leasingkostnad alltid även försäkring, assistans och service. Verksamheten har bedrivits i sju år och har en mycket god position på en växande marknad. På Carplus erbjuds förnärvarande privatleasing av nya bilar från 18 olika bilmärken. Carplus.se har cirka 500 000 besökare per år. De populäraste märkessidorna på Carplus.se under 2017 var Kia och Mercedes-Benz följt av Nissan.

Carplus Store är ett nytt butikskoncept inom Car To Go som lanserades 2017 med öppnandet av Carplus Store på Frölunda Torg i Göteborg. I juni 2018 öppnades den andra Carplus Store på Väla köpcentrum i Helsingborg. I Carplus Store är det möjligt för kunderna att uppleva produkter och få information om samtliga tjänster som säljs av Car To Go. Bland annat har interiören av alla bilmodeller fotograferats med 360°-teknik, vilket gör att kunder kommer att kunna uppleva över 100 bilmodeller, i butik och på hemsidan. Målet med satsningen av Carplus Store är att anpassas efter kundens krav på tillgänglighet, det ska vara enkelt att välja och köpa bil. Butikerna är dessutom en utmärkt plattform för produktlanseringar, event och fysiska möten.