Klintberg & Way AB

VD: Anders Molander

Anders Hedin Invest AB förvärvade Klintberg och Way AB i april 2014. Klintberg & Way-koncernen består av flertalet dotterbolag och verkar inom tre affärsområden; reservdelar, däck/fälg och import av amerikanska bilar.

Moderbolag Klintberg & Way AB med huvudkontor i Sverige samt

– Dotterbolag KW Parts NV i Belgien
– Dotterbolag KW Wheels AB i Sverige
– Dotterbolag Dawa Däck AB
– Dotterbolag KW Cars AB Sverige
– Dotterbolag Pro-Imp AB
– Dotterbolag Wheelspot AB
– Dotterbolag Däckringen AB
– Dotterbolag KW Automotive AB
– Dotterbolag KW Automotive SA
– Dotterbolag KW Homologation

Huvudkontoret finns i Sverige utanför Stockholm och dotterbolaget Klintberg & Way AS i Asker i Norge samt KW Parts NV i Kortijk, Belgien.

2014 startade Klintberg och Way AB ett nytt dotterbolag, KW Wheels AB, vilket är ett grossistföretag för däck och fälgar. Bolaget säljer huvudsakligen kompletta hjul och verksamheten bedrivs i Tuve, Göteborg.

I mars 2015 förvärvade Klintberg & Way genom dotterbolaget KW Wheels 70 % av aktierna i Techno Tire AB, som arbetar med försäljning av hjul via internet.

I april 2015 startades KW Cars AB, ett nytt dotterbolag i koncernen som arbetar med import och försäljning av amerikanska bilar, tillbehör och tuningprodukter. Den 29 augusti samma år öppnades den första butiken.

Köpet av Dawa Däck AB stod klart den 6 augusti 2015 då affären godkänts av Konkurrensverket. Dawa Däck är en av Sveriges största grossister av däck och drivs som ett självständigt bolag.

I juli 2016 tillkom ytterligare två nya bolag inom KW-Gruppen då däckgrossisterna Pro-Imp AB och Wheelspot AB förvärvades.

I december 2017 inrättades Klintberg & Way Automotive SA i Lugano, Schweiz som det europeiska huvudkontoret för Klintberg & Way Automotive. Bolaget tillhandahåller ledning, försäljning, marknad samt teknisk utveckling för distributionen av bilmärkena Dodge och RAM i Europa. Bolaget är verksamt på alla 27 EU-marknader plus Norge och Schweiz. Huvudkontoret är strategiskt placerat i Lugano med närhet till Fiat Chrysler Automobile (FCA) europeiska huvudkontor i Turin, Italien. Under 2018 initieras verksamheten. Etableringen av lagerverkasamhet som skall försörja distributionen av Dodge och RAM-bilar i Europa har högsta prioritet.

http://www.klintbergway.com